• darkblurbg
(bron foto's: lungau.at)

 

Op de website www.lungau.at kunt u uitgebreide informatie terugvinden over de omgeving. Klik op de link of onderstaand logo om naar de website te gaan: 

 

  

 

 

Hieronder geven wij u graag wat extra tips en informatie:

 

Skiën  

skigebied-katschberg-lungau-salzburgerland-karinthie-oostenrijk (1)
skigebied-katschberg-lungau-salzburgerland-karinthie-oostenrijk
skigebied-panorama-obertauern-salzburgerland-oostenrijk
IMG_0004.JPG (1)
IMG_0038.jpg
IMG_0003.JPG
IMG_0020.jpg
IMG_0026.jpg
skigebied-grosseck-speiereck-lungau-salzburgerland-oostenrijk
IMG_0032.jpg
(bron foto's: lungau.at/salzburgerland.com/obertauern.com)

 

In de winter rijdt u in enkele minuten naar de dalstations van de skigebieden Katschberg-Aineck, Grosseck-Speiereck en Fanningberg. Binnen 20 autominuten staat u bij de liften van Obertauern, onlangs uitgeroepen tot Oostenrijks meest sneeuwrijke en sneeuwzekere gebied! 

 

Skigebied-Lungau-Obertauern

(bron: lungau.at)

 

Het leuke is dat ieder skigebied eigen karakteristieken heeft en daarmee heel afwisselend is. Kenmerkend voor alle gebieden is dat een groot deel van de pistes blauw of ‘lichtrood’ is van top tot dal. De gebieden zijn daarmee heel toegankelijk voor wintersporters van alle niveaus. Zo vindt u in de Lungau met de A1-piste op de Aineck de langste en breedste piste (ruim 6km) van het Salzburgerland. Ook bevindt zich hier de hoogst gelegen skipiste van het Salzburgerland (van de niet Gletsjer gebieden) op de Grosseck op 2400m hoogte. Tot slot zijn hier ook de pistes met het grootste hoogte verval (2400m - 1000m) van het Salzburgerland te vinden! In Obertauern is de Tauernrunde te maken waarbij u in 1 dag het hele skigebied rond kunt gaan!

Omdat massatoerisme in de Lungau niet aan de orde is, zijn de pistes over het algemeen rustig en blijven deze erg lang goed in conditie en dit bevordert het skiplezier enorm! De Skibushalte is ca. 5 minuten lopen vanaf Lungau Residence.

 

  

 (bron: skiresort.de)                                                                                 (bron: bergauf bericht) 

 

 (bron: oostenrijktv/ferienregion mauterndorf)                               (bron: beleefoostenrijk.com}

 

Er zijn ook talloze skigebieden buiten de Lungau heel makkelijk aan te doen. Binnen een range 30 tot 60 minuten rijden bent u in super skigebieden als de Turracher Höhe, Innerkremms, Goldeck, Bad Kleinkirchheim, Murau-Kreischberg, Flachau, Zauchensee-Flachauwinkl of Schladming. Deze gebieden zijn gelegen in respectievelijk Salzburgerland, Steiermarken en Karinthië.