• darkblurbg
  • darkblurbg
(bron foto's: lungau.at)

 

Op de website www.lungau.at kunt u uitgebreide informatie terugvinden over de omgeving. Klik op de link of onderstaand logo om naar de website te gaan: 

 

  

 

 

Hieronder geven wij u graag wat extra tips en informatie:

 

Fietsen en Wandelen 

herfstwandeling-lungau-salzburgerland-oostenrijk
zomerwandeling-lungau-salzburgerland-oostenrijk
zomer-mountainbiken-lungau-salzburgerland-oostenrijk
Wirpitschsee-hund
Mountainbiken-lungau
Fietsen-lungau
(bron foto's: lungau.at/salzburgerland.com/obertauern.com)

  

De Lungau is door de UNESCO Werelderfgoed organisatie uitgeroepen tot Biosferenpark. Dit betekent dat de Lungau van een ongekende natuurschoon is. Voor wie dit nog niet genoeg is liggen enkele van de mooiste natuurgebieden van Oostenrijk letterlijk naast de deur. Denk hierbij aan Biosferenpark Nockberge, Naturpark Riedingtal en Nationalpark Hohe Tauern. De Lungau zelf met haar 7 zijdalen biedt u eveneens een verpletterend mooie natuur om lekker in te wandelen, fietsen of te mountainbiken! Er zijn honderden kilometers aan wandel-/fiets en mountainbike routes aanwezig!  

  

 

(bron: adrian stolzlechner)                                                                   (bron: manfred moser)
                 

Ook de 'Murradweg' (van de Lungau Muhr) van 345 km lang is een beroemde fietsroute die door een groot deel van Oostenrijk loopt. Ooit trokken handelaren over deze weg naar het zuiden, vanuit het Salzburgerland tot aan de Sloveense grens. Verder is het heel interessant om met de ‘biosferenfexen’ (gidsen) de natuur in te gaan. Zij laten de mooiste natuur zien en vertellen o.a. over de planten en dieren.